У ВАЉЕВУ, НА ОКРУГЛОМ СТОЛУ

поставио/ла Karlovacka gimnazija 21.01.2016. 04:16   [ ажурирано 21.01.2016. 04:29 ]
Наша ученица Исидора Павловић, III3, учествовала је на Ђачком округлом столу о делу 
Петра Пајића, у Свечаној сали Ваљевске гимназије, 15. јануара 2016. 

Ваљевска гимназија годинама остварује лепу сарадњу са нашом гимназијом и са Филолошком гимназијом из Београда, па смо и ми били позвани да учествујемо на овом округлом столу који су осмислиле и припремиле професорке мр Вера Ваш и мр Милена Милисављевић. Ученици су представљали своје истраживачке радове, студије и есеје. Програм су водили матуранти Ваљевске гимназије. Ментор нашој Исидори била је др Маја Стокин, професорка књижевности.

У вечерњим сатима, такође у Свечаној сали, промовисане су две књиге песама Петра Пајића: Изабране песме (СКЗ, 2014) и Поезија (Задужбина ДМ, 2015). О Пајићевој поезији говорио је др Радивоје Микић, професор Филолошког факултета у Београду, а о представљеним издањима своје утиске су изнели Драган Лакићевић, главни уредник СКЗ и Станиша Тутњевић, управник Задужбине ДМ. На крају вечери, Петар Пајић је, видно узбуђен, говорио своје стихове.

Интересантно је напоменути и то да смо дан раније, 14. јануара, у Дому културе у Ваљеву присуствовали фантастичној позоришној представи Сабирни центар, коју су извели ученици и професори Ваљевске гимназије. Представу је режирао њихов професор Милан Поповић. Сав приход од представе намењен је Фондацији кошаркашице Наташе Ковачевић, која је била гост вечери и учесница трибине приређене у њену част.

М. С.