Ученички сајтови и блогови и „Лaгунине” награде за за њихове ауторе

поставио/ла Karlovacka gimnazija 13.05.2015. 09:50

У оквиру плана и програма за предмет рачунарство и информатика у II и IV разреду наши ученици креирају сајт или блог који постављају на интернет. На овај начин ученици се оспособљавају да самостално креирају сајт, да га уређују, ажурирају и обогаћују разним мултимедијалним и текстуалним садржајима.

Ученици сами бирају језик којим пишу, теме које су им је блиске и којима могу да се представе, да искажу своја интересовања или да се профилишу као личности и зналци у области о којој пишу.

Креирани су разноврсни, квалитетни и лепо дизајнирани сајтови. Поједини ученици су у складу са интересовањима своје сајтове посветили књигама, писцима, прози, поезији, односно темама које су су им у филолошкој гимназији веома блиске.

Издавачка кућа „Лагуна” из Београда препознала је у овим сајтовима квалитет, неговање језичке културе и културе изражавања и одлучили су да награде ученицу III2 одељења Вању Радовић са четири књигe својих најновијих издања.

„Лагуна” је наградила још и ученице Теодору Михајлов из IV6 одељења и Сару Мејџор из II3 одељења.

Честитамо награђеним ученицама и позивамо све наше ученике да своје постојеће сајтове редовно обогаћују новим садржајима.

Горан Јовишић, професор информатике
Comments