УЧЕНИЦИ-ВОДИЧИ НА СМОТРИ У НИШУ

поставио/ла Karlovacka gimnazija 04.04.2016. 01:55   [ ажурирано 07.04.2016. 10:11 ]
У периоду од 3. до 5. марта 2016. године у Нишу jе одржана Републичка смотра ученичких задруга Србије, двадесета по реду. Након добијеног позива за учешће на смотри, ученици Карловачке гимназије са радошћу су прихватили идеју о одласку у Ниш.

Имали смо јасну идеју о томе чиме бисмо могли тамо да се представимо – наша гимназијска задруга нема производе, али има ученике-водиче. Ученици су желели да покажу како они обављају посао школског водича.

Долазак у Ниш, у Специјалну школу са домом ученика „Бубањ”, у којој се одржавала смотра, као и веома топао дочек домаћина, оставио је снажан утисак на све нас. Уследила су прелепа два дана у том граду. Поред званичног дела, због којег смо и дошли, Нишлије су се потрудиле да ученицима гостима и њиховим наставницима менторима пруже ужитак обиласком знаменитости града и околине.

Први дан смотре био је изложбеног, а други дан практичног карактера. Међу петнаест школа, које су промовисале своје производе, Карловачка гимназија се представила на свој начин – виртуелном шетњом кроз школу, која је пропраћена „живом причом ученика-водича Иве Мојовић, Илоне Богнар, Филипа Кузмановића, Лене Павковић и Аните Спилкуцић. Снимак екскурзије по школи, начин презентовања и кратак хумористички филм осмислили су поменути ученици заједно са својом другарицом, такође водичем, Исидором Декић. Наступ наших ученика изазвао је веома позитивне реакције организатора, као и комисије која је била задужена за оцењивање презентација.

Боравак у Нишу донео је нашим ученицима појединачне дипломе, као и диплому школи за учешће на смотри, признање школи за дугогодишње чланство у Савезу ученичких задруга Србије и невероватно одушевљење ученика што су имали прилику да искусе овакав догађај.

Ж. Р.