СВЕТСКИ ДАН ОБРАЗОВАЊА О ЗАШТИТИ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

поставио/ла Karlovacka gimnazija 23.02.2016. 05:49

Покрет горана Војводине и Еко патрола Карловачке гимназије организовали су 13. и 14. фебруара 2016. низ активности за младе у Сремским Карловцима у оквиру програма „Млади за животну средину”. Поводом Светског дана образовања о заштити животне средине активности су биле намењене младима узраста од 7 до 15 година како би се додатно едуковали о значају и важности очувања животне средине.

Еко патрола Карловачке гимназије одржала је радионицу „Декупаж” – ученици су од пластичних флаша правили цвеће, вазе, држаче за свеће, а од старог картона макете у облику птица. Радионице су реализовали ученици: Ања Десница, Јелена Валентик, Иван Солдо, Јована Стојадиновић, Ленка Истијановић, Ива Мојовић, Анђела Васиљевић, Ксенија Шербеџија, Нађа Трајковић. Радионицом „Декупаж” за узраст од 15 година координирале су Ана Марија Коцај и Леа Хрубења, под менторством професорке биологије Луције Пена.

У просторијама Еколошког центра „Радуловачки” огранизована је трибина за младе на којој су омладинци Покрета горана и чланови Еко патроле говорили о глобалном загревању, алтернативним изворима енергије, утицају индустрије на животну средину. У оквиру предавања приказан је кратак филм о загађености Дунава, који су припремиле Теодора Јовановић и Исидора Капиџић, ученице III6 разреда.

Активности су медијски пропраћене, а за више информација погледајте: http://rtv.rs/sr_lat/mladi/aktivizam/sremski-karlovci-mladi-za-zastitu-zivotne-sredine_689116.html

 Л.


Comments