Студијско путовање ученика у Љубљану, Братиславу, Беч и Будимпешту

поставио/ла Karlovacka gimnazija 17.05.2016. 05:36

Делегација Европске уније у Србији наградила је ученике Карловачке гимназије поводом Дана Европе, 9. маја, а након успешног завршетка пилот-кампање Промоција медијске писмености, студијским путовањем у Љубљану, Братиславу, Беч и Будимпешту.

У пројекту је учествовало више од 20 ученика Карловачке гимназије заједно са професорима Меримом Аранитовић, Срђаном Дамњановићем, Данијелом Поп-Јованов и Љиљаном Малетин Војводић, која је са ученицама првог и трећег разреда: Ањом Десницом, Савином Смедеревац, Емилијом Паламаревић, Душицом Белеслијин и Софијом Дамњановић и путовала у одабране земље Европске уније.

Организатор пројекта био је British Counsil из Београда, а сем ђака Карловачке гимназије, учествовали су и ученици још oсам награђених школа из Србије који су посетили: Факултет друштвених наука (ФДВ) у Љубљани, највећу интердисциплинарну јавну институцију за едукацију и истраживање у друштвеним наукама у Словенији, љубљанску Hišu eksperimentov, чија је мисија промоција знања и трајног учења, аустријску државну компанију за јавни радио-телевизијски програм (ОРФ), дворац Шенбрун, Тајм тревел музеј у Бечу, Словачку новинску агенцију (СИТА), зграду Словачког радија у Братислави и Европски институт за иновације и технологије у Будимпешти (ЕИТ).

У свим институцијама су организована јавна вођења или презентације, дискусије и радионице, а читав пут је пратила екипа РТ Србије, која је свакодневно слала извештаје за јавни сервис. Ученици су се упознали с могућностима студирања у земљама ЕУ, начинима на који у тим земљама функционишу медији, у Бечу су „путовали кроз време” и сл.

У прилогу: фотографије с пута и прилози са ТРС-а и сл.

https://www.youtube.com/watch?v=6S_z9xgeEzg&feature=share

http://recinam.rs/

Љиљана Малетин Војводић, професор

Comments