Сарадња са Музејом савремене уметности у Новом Саду

поставио/ла Karlovacka gimnazija 24.11.2016. 04:36
Извођење изложбе: АRТ-ACT-BОX

    Ауторка пројекта: Андреја Кулунџић / Кореографија: Зринка Ужбинец / Плесна уметница на радионици у Карловачкој гимназији: Ана Kreuitmauer

    Продукција: Музеј сувремене умјетности, Загреб и Удруга МАПА, 2016.

    На позив Музеја савремене уметности Војводине, 31.10. у 11 сати, група ученика првог, другог и четвртог разреда Карловачке гимназије, заједно са професоркама Љиљаном Малетин Војводић и Милом Стричевић, учествовала је у уметничкој радионици уметнице Адреје Кулунџић.

    Радионица је изведена у оквиру пројекта Performing the Museum који је иницијатива четири музеја: Музеја сувремене умјетности из Загреба, Фондације Antoni Tapies из Барселоне, Корушке галерије ликовне уметности из Словењ Градеца и Музеја савремене уметности из Новог Сада.

    Могу ли свакодневни материјали – огледало, селотејп, оловке или фломастери – постати уметнички материјали? Може ли шетња до куће бити уметничка акција? Којим су се креативним алатима служили уметници 60-их и 70-их година прошлог века да би изразили критичко промишљање и комуницирали с публиком и заједницом?, нека су од питања која су ученици покушали да открију током наведене радионице под називом: Извођење изложбе: Аrt-Аct-Bоx кроз који је, плесна уметница, користећи различите предмете, гестове и говор, реализовала сегменте апострофираних уметничких радова укључујући у извођење и ученике који су тако од публике и сами постали извођачи изложбе.

    Радионицу у Карловачкој гимназији су, у сарадњи са МСУВ, организовали в.д. директора Гимназије, Милан Ђуришић, и професорка књижевности, Љиљана Малетин Војводић.
Фотографије: приватна архива Андреје Кулунџић

Љиљана Малетин Војводић


Comments