РАЗМЕНА УЧЕНИКА, СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ – РИМ, 20–27. септембар 2015.

поставио/ла Karlovacka gimnazija 05.11.2015. 09:36   [ ажурирано 05.11.2015. 11:41 ]
Ове године је, по трећи пут, организована размена ученика са Liceo Bertrand Russell из Рима. Карловачка гимназија већ пет година сарађује са овом престижном римском школом. Сарадња се, на обострано задовољство, показала веома успешном и постоји воља и са њихове и наше стране да се настави. Успех сарадње је још већи када се узме у обзир са којим школама римска школа сарађује у Европи и свету.

У марту школске 2014/2015. године дванаест ученица и ученика са професорком Тицијаном Андреоли посетили су нашу школу.

Од 20. до 27. септембра 2015. дванаест ученица и ученика из IV2, IV3 и IV5 одељења и професори Драгана Белегишанин Закић и Бранко Стојков посетили су школу у Риму. Провели су осам незаборавних дана. Видели су школу, а ђаци су похађали и неке часове. Са професорима је разговорала и директорка Anna Maria Aglirà. Наши ђаци и професори обишли су царски и барокни Рим, уживали на трговима и фонтанама. Био је организован целодневни излет у Остију, где су посетили археолошки локалитет Ostia antica, који представља некада главну луку античког Рима, а поподне су провели одмарајући се на морској обали.

Последње вече била је организована заједничка вечера где су разменили утиске о боравку у Риму.

Наши ученици су достојно представили гимназију и својим понашањем и залагањем допринели да и будуће генерације наставе ову размену. Организатори ће и даље уз подршку директора обе школе у томе истрајавати.

Бранко Стојков, проф.


Comments