РАЗМЕНА УЧЕНИКА, март 2015.

поставио/ла Karlovacka gimnazija 06.05.2015. 14:43
КАРЛОВАЧКА ГИМНАЗИЈА – LICEO BERTRAND RUSSELL DI ROMA


Дванаесторо ученика гимназије из Рима Liceo Bertrand Russell di Roma и њихова професорка Тицијана Андреоли боравили су у Карловачкој гимназији од 22. до 29. марта 2015, у оквиру треће размене ученика ове две школе. Домаћини су им били ученици из III2, III3 и III5 одељења и професори Драгана Белегишанин Закић и Бранко Стојков.

Наши драги пријатељи из Рима упознали су се са историјом Гимназије, присуствовали су часовима италијанског, латинског, енглеског, кинеског језика... Са својим домаћинима обишли су Сремске Карловце – Видиковац, Капелу мира, Саборну цркву, Двор и друге грађевине у центру града. У Новом Саду посетили су Галерију Матице српске, Музеј Војводине, Петроварадинску тврђаву и прошетали градом. Наши ученици били су и водичи – свако је припремио по једну кратку причу о некој знаменитости у граду. За време целодневног излета у Београду гости и домаћини посетили су Конак кнегиње Љубице, Калемегдан и Италијански институт за културу у Београду, где их је примио господин Ђанфранко Ренда.

Наши ученици организовали су фудбалску утакмицу и победили госте из Италије. Последње вече организована је заједничка вечера за ђаке и професоре у ресторану Четира лава у Сремским Карловцима. У пријатној атмосфери подели су се утисци из претходне недеље.

Ово је била изузетно успешна размена. Ђаци су оправдали поверење које им је указано и на најлепши начин показали право лице и дух наше гимназије. 

Када су се гости из Рима вратили кући, нашим ученицима су упутили бројне имејлове у којима се захваљују на гостопримству.

У септембру ће наши ученици узвратити посету, а већ се радују том путу јер...

... OMNES VIAE ROMAM DUCUNT!

Бранко Стојков, проф. класичних језика
Comments