Untitled‎ > ‎

Нови "Бранко" Бранку у част

поставио/ла Karlovacka gimnazija 16.03.2017. 07:16   [ ажурирано 17.03.2017. 06:54 ]
    Из штампе је, 15. марта 2017, изашао 107. број часописа "Бранко". Тим поводом одржан је састанак уредништва, на челу са професором Срђаном Дамњановићем, који је уједно и отворио окупљање.

    Говорећи о часопису прво се осврнуо да насловну страну коју је дизајнирао Милан Лазић, ученик четвртог разреда наше гимназије. Пролазећи кроз цео број споменути су радови Бојане Пјевалице "Дисконектован", Софије Ристић која је написала текст "Шопенхауер данас", песме Анастасије Бијелић, као и прича посвећена Стефану Ердоглију чија је лична библиотеку поклоњена Карловачкој гимназији.

    На последњој страни налази се занимљив текст "Историјат псовки" Тамаре Кострешевић, ученице треће године.

    Након увода професора Срђана, скупу су се обратиле Ања Десница и Ана-Марија Коцај и говориле су о својим текстовима.

    Важно је напоменути да су професори гимназије све ангажованији поводом писања за часопис те је у овом броју изашло и неколико текстова попут текста о изложби књига у Спомен-библиотеци Дејана Ђурђева, "Карловачки ђаци у школском програму РТС-а" професорице Љиљане Малетин Војводић и још многи.

    Ученица Оља Петровић, одржала је мини концерт свирајући на гитари и флаути.

    На крају је о поезији говорила Анастасија Бијелић.

    Наредни број "Бранка" посвећен је матурантима, а темат броја биће субкултура у Карловачкој гимназији – те овим путем позивамо све професоре и ученике да нам приложе радове.

Маша Вујновић
Comments