Untitled‎ > ‎

НАГРАДЕ НА ШАНТИЋЕВОМ ПЕРУ 2016

поставио/ла Karlovacka gimnazija 25.05.2016. 12:28

Поводом Десетог међународног литерарног конкурса Шантићево перо 2016, у понедељак, 23. маја 2016. у 13 сати, у ОШ „Алекса Шантић“ у Калуђерици, ученицима и професорки Карловачке гимназије уручене су награде за успех постигнут на овом конкурсу.

Анастасија Бијелић, ученица III4 разреда, освојила је 2. награду за песму „Себи”, у категорији „старији узраст”. Ово је Анастасијина пета награда за поезију ове године.

У категорији „проза, старији узраст” похваљене су две ученице из III1 разреда: Милица Мишков за рад „21. век – доба атомске технике и прашумске етике” и Андријана Петровић за есеј „Рефлексија речи”.

У категорији „специјалне награде” 1. награду за најбоље критичко образложење збирке ученичких радова добила је професорка Карловачке гимназије др Маја Стокин. Она је награђена и прошле године 1. наградом за менторски рад и најбоље приређену збирку. Овом приликом Маја Стокин прочитала је свој осврт на приређену збирку и рекла је неколико реченица о свом виђењу рада са ученицима.

На овај конкурс пристигло је укупно (укључујући и поетске и прозне збирке) 730 радова из 47 основних и средњих школа и гимназија са територије Републике Србије, Републике Српске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније. Ученици средњих школа и гимназија писали су на тему „На обичне речи више немам право” (Бранко Миљковић). У ужи избор ушао је 491 ученички рад.

Ученици III1, III2, III3 и III4 разреда учествовали су на овом конкурсу. Њихове радове припремила је професорка књижевности Маја Стокин.

Збирка ученичких радова: http://joom.ag/tTrp

Говор: https://stokinblog.wordpress.com/


Comments