Untitled‎ > ‎

КЊИЖЕВНИ СУСРЕТ СА ОТОМ ХОРВАТОМ

поставио/ла Karlovacka gimnazija 26.04.2015. 12:39
У Спомен-библиотеци Карловачке гимназије, у уторак, 21. априла 2015. године, 
одржан је књижевни сусрет са нашим некадашњим учеником, песником и романописцем, аутором романа Сабо је стао, Отом Хорватом. Разговор са писцем водили су Сандра Урбан, професорка књижевности, и Марко Богуновић, књижевни критичар и бивши ђак Карловачке гимназије. Сусрет је започео Отовим гимназијским стиховима, које је казивао ученик првог разреда Стрибор Бихорац. 

Ото Хорват говорио је о првим песничким корацима у гимназијском листу Бранко, о поетици малих ствари у поезији, о писању као интимном чину, о магији писања, о метафори, о фрагментима, о фотографији, о екфрази, о проблему сећања и заборава... Аутор је почастио публику читањем неколико одломака из свог новог романа који је још увек у процесу настајања.

Покушавајући да одговори на многа питања бројне публике чинило се да писац и самом себи даје нове одговоре и открива нова решења. Чинило се да је овај догађај њему подједнако инспиративан колико и свима нама. У ишчекивању новог романа и нових песама и даље читамо, размишљамо и осећамо већ прочитано уживајући изнова и надајући се скором поновном сусрету.

Овај, свима нама значајан, дан отели су забораву својим фотографијама Сања Рајич (уч. IV разреда) и Бошко Балош (уч. I разреда), а цео догађај камером је снимила Јована Кузмановић (уч. I разреда).

Јелена Рудовић


Comments