Догађања‎ > ‎

КЊИЖЕВНИ СУСРЕТ СА ДУШКОМ БАБИЋЕМ

поставио/ла Karlovacka gimnazija 02.06.2016. 12:40   [ ажурирано 03.06.2016. 03:19 ]

Др Душко Бабић, песник, књижевник и директор Филолошке гимназије у Београду, гостовао је у уторак, 31. маја 2016. године, у пуној сали Спомен-­библиотеке Карловачке гимназије. Том приликом представљена је његова песничка збирка Умити се, сузама (Изабране и нове песме). Гости на овом књижевном сусрету били су: Драган Лакићевић, песник, приповедач, романсијер и уредник Српске књижевне задруге, и Бранислав Живановић, песник и књижевни критичар. Они су дали своја виђења и тумачења Бабићеве песничке збирке. Скренули су пажњу на његову поезију, која је у сенци његовог теоријско-­педагошког рада.

Разговор са нашим гостима водиле су ученице трећег разреда: Анастасија Бијелић и Емилиа Паламаревић. Плакате, памфлете и позивнице за овај књижевни сусрет дизајнирао је Милан Лазић, ученик III3 одељења.

Песникове стихове говорили су ученици трећег разреда: Ања Десница, Милица Драгомировић, Сара Петровић, Пеђа Звекан и Јован Васиљевић.

Душко Бабић је сажето, инспиративно и занимљиво одговорио на питања наших ученика о својим књижевним утицајима, о месту поезије у савременом свету, о кризи читања и како је превазићи.

Ученике за овај књижевни сусрет припремила је Маја Стокин, професорка књижевности.

Овом приликом захваљујемо се нашим драгим гостима и пажљивој публици, ученицима и професорима наше школе.

М.

Фотографије: Сандра Урбан и Маша Вујиновић


Comments