Untitled‎ > ‎

КИНЕСКИ МОСТ – И МИ НА ЊЕМУ

поставио/ла Karlovacka gimnazija 08.06.2015. 08:14
Наша ученица трећег разреда Кристина Костадиновић победила је на 8. 
средњошколском такмичењу републичког ранга – Кинески мост – и тиме се квалификовала за светско такмичење у Кини.

Ово престижно такмичење организовала је кинеска Влада и Ханбан канцеларија (национална организација за учење кинеског језика и ширење кинеске културе ван матице), ове године уз помоћ домаћина, Шесте београдске гимназије.

Такмичење се састојало од три дела: држања говора на задату тему, показивања талента или неке од цењених кинеских вештина и од теста знања, у две категорије: јуниорској (прва и друга година) и сениорска (трећа и четврта година).

Карловачки ђаци су заблистали у свим категоријама, што је, по мишљењу свих учесника (а то је можда и најмеродавније), већ помало „застрашујуће”. Публика је била фасцинирана комплетним сценским наступом сваког нашег ученика.

Карловачки „Кинези” окитили су се са још награда: Теодора Милосављевић, филмски зачикант и мудри калиграф – друго место, Павле Цикота, сопствени ривал и борбени глумац – треће место, Андријана Влаовић, свестрани водич, стјуардеса, мајсторица чаја – треће место и Савина Смедеревац, маштовита плесачица са лепезом – треће место.

После наступа Кристине Костадиновић, врхунског говора уз који је скромно представила своју надареност у вештини сечења папира, публика и жири су најмање очекивали вештину изговарања брзалица уз ритмично ударање бамбусових плочица (тзв. кинеске кастањете).

Comments