Untitled‎ > ‎

ХУМАНИТАРНА НОВОГОДИШЊА ПРЕДСТАВА ЗА НУРДОР

поставио/ла Karlovacka gimnazija 02.01.2014. 08:22   [ ажурирано 02.01.2014. 08:24 ]
Одељење IV2 Карловачке гимназије, које већ трећу годину заредом изводи новогодишње представе за децу запослених у Гимназији, ове године је поред традиционалног наступа у нашој свечаној сали, одиграло и две хуманитарне представе. Прва је била 26. децембра у Дечјој болници у Новом Саду, а друга 27. децембра у кући НУРДОР (http://www.nurdor.org) у Петроварадину, за децу лечену и излечену од рака. 

За представу Новогодишња аудиција ученици IV2 одељења сами су написали текст, поделили улоге, спремили реквизите и костиме и сами су је режирали.

Новогодишња аудиција наишла је на одушевљење код дечје публике, а у Кући НУРДОР представа је била од почетка до краја интерактивна јер су се деца из публике самоиницијативно укључила у извођење. Било је много шале, досетки и смеха до суза. На крају, сви су желели да се фотографишу са Деда Мразом, али и са осталим ликовима у представи: вилењацима, Баком Мразицом, Астронаутом, Петром Паном, Балерином, Певачицом, Менаџерком, Сиреном, Добром Вештицом, са Данком, Шћепаном, Фудбалером... Право је задовољство било видети какву су радост и весеље наши глумци донели овој деци-борцима и њиховим родитељима. Дивни новогодишњи пакети, за које су се побринули људи добра срца, употпунили су доживљај у Кући НУРДОР. Срећа је била на свим лицима. 
Сандра Урбан, проф. књижевности

Comments