Untitled‎ > ‎

Друго место на Републичком такмичењу из књижевности

поставио/ла Karlovacka gimnazija 19.02.2016. 10:03   [ ажурирано 23.02.2016. 03:16 ]
На овогодишњем такмичењу ученика средњих школа из књижевности, у оргaнизацији Друштва за српски језик и књижевност, Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Задужбине Доситеј Обрадовић, за најуспешнији писмени задатак, наша ученица Радојка Шолак из IV4 одељења освојила је друго републичко место и награђена је, као и њена професорка књижевности, у својству ментора, др Јелена Ратков Квочка.

Ово такмичење из књижевности улази у групу оних такмичења која факултети вреднују на класификационим испитима. Ученици који у завршном разреду освоје једно од прва три места ослобађају се писменог испита из књижевности на катедрама за српску књижевност (филолошких, филозофских и учитељских факултета) и на правним факултетима. Циљ овог такмичења је унапређивање књижевне и језичке културе, усавршавање писмености и подстицај на свестраније и дубље проучавање књижевне уметности.

Признање и награда нашој ученици Радојки Шолак и њеној професорки потврђују да су циљеви Друштва за српски језик и књижевност, Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Задужбине Доситеј Обрадовић, постављени на највишу разину, у раду у нашој гимназији – остварени.