Untitled‎ > ‎

ДРУГА РЕПУБЛИЧКА НАГРАДА ЗА ЛИТЕРАРНУ СЕКЦИЈУ КАРЛОВАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ

поставио/ла Karlovacka gimnazija 27.02.2017. 07:35

    Дана 09.02.2017. године, на 58. Републичком зимском семинару за наставнике српског језика и књижевности у Београду, Литерарна секција Карловачке гимназије и професорке Љиљана Малетин Војводић, Мерима Аранитовић и др Маја Стокин, награђене су Другом републичком наградом за литерарне секције средњих школа на територији Републике Србије под именом ”проф. др Слободан Ж. Марковић”. Републичку комисију чинили су: др Бошко Сувајџић, председник и чланови: Бисиљка Милић, мр Злата Златановић, мрс Мина Ђурић и Бранка Максимовић.

Признање је додељено у Сали хероја на Филолошком факултету у Београду за рад у претходној школској години у којој су чланови Литерарне секције креативним радионицама и сусретима са писцима обележили 225 година постојања Карловачке гимназије, освајали награде и учествовали на различитим локалним, регионалним и републичким литерарним конкурсима, као и у републичким и интернационалним програмима, пројектима и такмичењима.

Успеху секције допринели су ученици: Анастасија Бијелић, Вања Плавшић, Ања Десница, Бојана Пјевалица, Милица Драгомировић, Милица Мишков, Андријана Петровић, Андријана Влаовић, Маша Вујновић, Савина Смедеревац, Душан Станишић, Александра Ђурашиновић, Емилиа Паламаревић, Софија Дамњановић, Душица Белеслијин и многи други којима се овом приликом захваљујемо.


Comments