Untitled‎ > ‎

ДРУГА НАГРАДА НА ЕВРОПСКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

поставио/ла Karlovacka gimnazija 06.04.2016. 12:12
Ученица II6 одељења Карловачке гимназије Николина Јовишић освојила је другу награду на Осмој европској конференцији EUROMATH, намењеној ученицима – младим талентованим математичарима узраста од 9 до 18 година, у категорији Math Poster design, у Солуну.

Конференција, осма по реду, одржана је у периоду од 30. марта до 3. априла 2016. године. Услов за учешће на конференцији био је стручни рад који су ученици писали и пријављивали до 5. фебруара. Стручна комисија одабрала је око 200 пријављених радова чији су аутори-ученици позвани да их презентују. Сви презентовани радови биће објављени у посебном зборнику.

Организатори конференције су European mathematical Society (Европско друштво математичара), са седиштем у Хелсинкију, и Талес Фондацијa са Кипра.

Конференцијски део обиловао је радионицама за ученике, радионицама за наставнике и предавањима у пленарном делу.


Осим презентовања радова конференција је имала и такмичарски карактер. Ученици су имали могућност да се такмиче у једној или више од следећих категорија: Math Factory, Math Theater, Math Poster design и стил презентације рада. Сваки ученик могао је да креира по два постера који описују одређену тематику из математике.

На конференцији и у такмичарском делу Карловачку гимназију и Србију представљале су ученице другог разреда Николина Јовишић и Ваниа Јанковић (ментор Горан Јовишић, професор информатике).

У такмичарском делу учествовало је 122 ученика из 16 европских држава. Осим ученика из Европе, гости конференције и такмичења били су и ученици из Либана и Ирана.

Честитамо награђенoj ученици и њeном наставнику ментору на великом успеху оствареном на овом значајном међународном такмичењу.


Comments