Untitled‎ > ‎

ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ 9. КОНКУРСА ФОНДА „ФИЛИП ФРАНЦУСКИ”

поставио/ла Karlovacka gimnazija 19.06.2015. 13:38   [ ажурирано 19.06.2015. 13:44 ]
Aуторима најбољих кратких прича из области епске и научне фантастике на Деветом 
конкукрсу Фонда „Филип Француски”, Карловачке гимназије и ИК „Весели четвртак”, награде су додељене на завршној свечаности у Карловачкој гимназији, 15. јуна 2015. 

Комплет књига и стрипова у издању „Веселог четвртка”, награђеним ученицима уручио је господин Зоран Француски. Прву награду освојио је Душан Цветковић, ученик I1 одељења Гимназије „Свети Сава“ у Београду, за причу Ресет. Друга награда, за причу Планета Дисхронија, припала је Мили Мијалковић, ученици II4 одељења Карловачке гимназије. Трећенаграђени је такође ученик Гимназије „Свети Сава” у Београду – Петар Видосављевић, III6, а његова прича носи наслов Последњи сан

После официјелног дела свечаности, награђени су, традиционално, заједно са члановима жирија и домаћинима, наставили дружење на тераси Гимназије, уз карловачки куглоф и кафу.

Ове године, по први пут, своју представницу у жирију имало је Удружење љубитеља фантастике „Лазар Комарчић” из Београда. Била је то гђица Ивана Нешић, ауторка фантастичних романа за децу. Захваљујемо на сарадњи.

С. У.

Фото: Бошко Балош I-4


Comments