Untitled‎ > ‎

Дан школе, 8. новембар 2013.

поставио/ла Karlovacka gimnazija 11.12.2013. 01:52
Дан школе ове године обележен је 222. пут. У свечаној  атмосфери на Збору наших радника, у пензију је испраћена наша драга Бела, дугогодишња радница Гимназије. По обичају, испред свечане сале отворена је изложба коју су припремили наши ученици са својим професоркама, Јеленом Марјановић и Оливером Попов.
На паноима су били изложени и најлепши рукописи, а награђени матурант је на свечаној академији од директорке добио награду, књигу о ликовној  уметности. Изложба је посвећена 200-годишњици рођења Петра Петровића Његоша и 120-годишњици рођења Милоша Црњанског. Свечана академија је почела химном Гаудеамус, поздравном речи директорке Гимназије госпође Славице Шокица, а онда се гостима обратила госпођа Невенка Доброњовски, прва жена директор у историји Карловачке гимназије. У свом обраћању истакла је, госпођа Доброњовски, значај образовања и знања и значај овакве образовне установе. У наставку, своју приступну беседу говорила је наша млада професорка биологије Тамара Шандоров. Ученици су говорили стихове  Његоша и Црњанског, подсетили да су пре 200 година у Бечу почеле да излазе
Новине сербске, говорилли на кинеском, француском, немачком, извели песму Кућа мога срца, коју је написала и са својим ђацима припремила и музички осмислила професорка Сандра Урбан. Већ по обичају академија је завршена Химном карловачких ђака у извођењу Хора Карловачке гимназије којим су дириговале професорке музичке културе  Дуња Деурић и Душица Стојковић. Академији су присуствовали госпођа Срђанов и господин Виђикант, директори многих средњих и основних школа, бивши ђаци, родитељи и колеге. У припреми приредбе учествовале су професорке: Вера Гикић, Мирјана Торачки, Гордана Радовић, Милица Француз и Наташа Пешић. У спомен библиотеци организован је коктел.


Мирјана Торачки, проф. књижевности


Comments