Untitled‎ > ‎

Дани кинеске културе, 18.04-20.04.2012.

поставио/ла Karlovacka gimnazija 24.04.2012. 03:56   [ ажурирано 24.04.2012. 04:07 ]
    
Дани кинеске културе у Карловачкој гимназији први пут су одржани у периоду од 18.04. до 20.04.2012. Тродневни програм, који су припремили ученици I3 и II3 одељења са својим професорима кинеског језика, Љубицом Чуданов и Фанг Јуеном, представили су кинеску културу и уметност уз много забавних садржаја и вештина које карактеришу ту земљу.

    Првог дана на церемонији отварања присуствовали су гости амбасаде НР Кине, аташе за културу госп. Ченг Каи, први секретар амбасаде госп. Чен Ју Донг, саветници Ли Ју Ђе и  Су Хонг, затим је уприличен забавни програм који су на кинеском и српском водили ученици, документарни филм о Кини и квиз такмичење -Познајемо ли Кину?.

    Другог дана је гост предавач, господин Горан Роглић, експерт за традиционалну кинеску борилачку вештину таи ђи ћуен, причао и практиковао таи ђи, приближивши нашим ученицима суштину ове традиционалне кинеске вештине. Затим је организована радионица израде калиграфских радова наших ученика који су касније постављени у виду изложбе у холу школе.

    Последњег дана ученици Карловачке гимназије учествовали су у активности пуштања папирних змајева и упознали технике ове забавне кинеске вештине.

Дани кинеске културе


Comments