Догађања‎ > ‎

БРАНКОВДАН 15-16.03.2012.

поставио/ла Karlovacka gimnazija 29.03.2012. 00:26   [ ажурирано 29.03.2012. 05:36 ]
     
И ове године прославили смо рођендан Бранка Радичевића манифестацијом Бранковдан. Све је, као и обично, почело химном карловачких ђака, након чега је Кристина Радомировић, IV2, положила цвеће на Бранкову бисту испред гимназије.

    Наставили смо у Свечаној сали. Страхиња Тијанић је свирао гитару, Софија Балаћ и Оливера Батић, певале су соло на француском језику. Ученици IV6 отпеваше Јелисејска поља, такође на француском.

    Ученици професорке Неде Недовић, извели су скеч на шпанском језику, а ученици IV6 су одрецитовали Барбару, Жака Превера.

    Представили смо и две матурантске књиге које ће из штампе изаћи до јуна ове године. Једна је збирка поезије Кристине Радомировић и биће штампана у оквиру едиције Стражилово, Карловачке гимназије. О књизи и о Кристинином стваралаштву, говорила је професорка Мирјана Торачки.

    Друга је збирка кратке прозе 11 ученика IV3 одељења (Стефан Алексић, Славица Бирош, Сара Веховец, Ивана Зечевић, Ивана Јаношев, Соња Бошковић, Димитрије Сребрић, Петрана Павлица, Исидора Паклар, Наташа Валентик, Марко Ракоција), књига која је настајала током  4 године њиховог школовања.

    Након приредбе млади сликари гимназије, илустровали су стихове Бранка Радичевића, а ликовну радионицу водио је професор Братислав Стевановић. Одржана је још једна креативна радионица коју  је водила професорка Мерима Аранитовић.  Другог дана манифестације, гост Карловачке гимназије био је Слободан Тишма. Захваљујемо професорки Љиљани Малетин-Војводић, што нам је омогућила да разговарамо са овогодишњим добитником НИН-ове награде.

 

Фото: Сања Рајич, I4

Организатор и координатор Бранковдана:

Мерима Аранитовић
Comments